ΚΥΘΗΡΑ

ΚΥΘΗΡΑ

Νότια της Πελοποννήσου και Βόρεια της Κρήτης με το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος να το λούζουν βρίσκεται το νησί των Κυθήρων. Οι χιλιάδες αναφορές στο νησί μέσα από βιβλία μυθολογίας και ιστορίας δίνουν μια πρώτη εντύπωση για τον ιστορικό πλούτο του.

Ανακαλύψτε τον τόπο καταγωγής της Αφροδίτης, ταξιδέψτε στο χρόνο μέσα από τα ενετικά κάστρα, τις βυζαντινές εκκλησίες, τα σπήλαια, τους παραδοσιακούς οικισμούς και απολαύστε όλα αυτά που έχουν να ας προσφέρουν τα Κύθηρα σήμερα.

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η πιο γνωστή και ίσως η καλύτερη παραλία του νησιού, το «Καλαδί» είναι ένα από τα σήματα κατατεθέν των Κυθήρων. Με ανατολικό προσανατολισμό η παραλία ενδείκνυται όταν φυσάει δυτικός ή νότιος άνεμος. Από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού , ο «Χαλκός», όπου το βότσαλο, τα βράχια, οι απόκρημνες πλαγιές δεξιά και αριστερά και τα καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Βρίσκεται στο νότιο κομμάτι του νησιού και για να πάτε πρέπει να περάσετε πρώτα από το χωριό Κάλαμος.
Όσον αφορά την παραλία «Αγίας Πελαγία», βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα των Κυθήρων και εκτείνεται κατά μήκος του ομώνυμου χωριού της Αγίας Πελαγίας. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού αποτελεί κομμάτι του κεντρικού οδικού δικτύου. Αυτές και πολλές ακόμα είναι κάποιες από τις σημαντικότερες παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε.

Κύθηρα / Παραλίες
Κύθηρα / Παραλίες
Ιστορία / Αξιοθέατα
Ιστορία / Αξιοθέατα

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα Κύθηρα παρουσιάζoυν μια πλούσια ιστορική διαδρομή μέσα στους αιώνες. Αρχαιολογικές μελέτες στο Διακόφτι, Δραγωνάρες, Άγιος Γεώργιος, στο Βουνό κ.α αναφέρουν ότι το νησί κατοικείται ήδη πριν το 3000 π.Χ.
Πλούσια παλαιοντολογικά ευρήματα, σε εκτεταμένες περιοχές των Κυθήρων, στα Μητάτα και τα Βιαράδικα, πιθανολογούν ότι το νησί αναδύθηκε από τη θάλασσα. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία εξάλλου αναφέρεται ότι η θεά της ομορφιάς Αφροδίτη γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σπουδαία αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε είναι, το Αρχαιολογικό μουσείο στη Χώρα, το Βυζαντινό Μουσείο, το Κάστρο της Χώρας Κυθήρων, το Κάστρο Μυλοποτάμου, οι καταρράκτες της Φόνισσας, το Κάστρο Αυλαίμωνα, το Κάστρο Παλαιόχωρας, το Σχολείο της Μηλαπιδέας κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ /
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ /
Kythea Resort
Αγ. Πελαγία Κύθηρα 801 00, Ελλάδα
Email: info@kythea.com
Τηλ.: +30 27360 39150 / 170
Fax: +30 27360 39180
MHTE: 0207Κ014Α0003601
© 2020 Kythea Resort. All rights reserved. | Privacy Policy